Itt az ősz, itt a csuka

Akik követnek láthatják, hogy mostanában eléggé beszippantott a jerkbaites horgászat. Nagyon kreatív horgászmódszernek tartom a csalitól kezdve egészen a vezetési stílusig. Rengeteg irodalmat olvastam a témával kapcsolatban videókkal kiegészítve az utóbbi évben. És ahogy sikerült tapasztalatokat gyűjtenem, nem csak csukára működnek a klasszikus nagyméretű lipless jerkbaitek, gliderek. Még kicsit hagyom ülepedni az élményeket, de jövőre már hadrendbe állnak a kimondottan más halfajokra tervezett csalijaim.

Na, kicsit elkanyarodtam: a “nincselégnagycsali” és “csukátcsukával”gondolat jegyében nemrég megszületett Jack.

Száraz adatok:

  • anyag: tölgy
  • hossz: 20 cm
  • tömeg: 75 g

Ja és airbrush nélkül is van élet. 🙂 Bár ekkora méretnél már szinte olyan a spray mintha légecsettel fújnám. 😀

Megvolt a teszt is tegnap, úgy mozog ahogy szerettem volna: lassan süllyed és egy kis rántásra-húzásra szépen siklik egy kicsit felfelé tartva. Épp mint egy portyázó vagy leshelyet kereső kiscsuka.

A tavon elég aktívak voltak a balinok, így az első pár dobás után lekerült a kapocsból és a Sebhelyesarcú keszeggel dobáltam tovább. Több kis ütögetős kapás után végre odavert neki egy baller, de sajnos kb. már méteres zászlón volt csak a csali, így ezt a kemény bot nem tudta lekövetni: kihajlott a horog….

A következő kapást már gyanús, csukás burvány követte és hiába szórtam a keszeget, nem ment neki többször, így csalicsere következett: Jack újra akcióba lépett. Első dobásra rárontott a másfeles forma csuka, de valahogy rosszul kaphatta el, leakadt. Gyorsan visszadobtam a leakadás helyére, 1et húztam a wobbleren és bamm! elképesztő agresszivitással (csukaminta!) verte telibe a wobblert a hal.

Most már hivatalosan is átesett a tűzkeresztségen Jack, nálam innentől számít egy wobbler halfogó alkalmatosságnak és képezi a készlet örök darabját. Kezdésnek nem volt rossz, a méret remélem majd növekszik.

Ja, és tényleg nincs elég nagy csali! A kesztyűt meg erősen ajánlom! 😉

 

Itt az ősz, itt a csuka” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s